sowie

Wycinki Prasowe - Aktualności

Ostatnio komentowane
Publikowane na tym serwisie komentarze są tylko i wyłącznie osobistymi opiniami użytkowników. Serwis nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za ich treść. Użytkownik jest świadomy, iż w komentarzach nie może znaleźć się treść zabroniona przez prawo.
Najlepsze wypieki świąteczne w Cukierni Hanusia
2012-12-18 09:49

W dniu 1 grudnia Cukiernia „Hanusia” z Piaskowej Góry obchodziła swoje 30 urodziny. Każdy kto odwiedził w tym dniu pięknie przystrojoną cukiernię otrzymał słodki poczęstunek. Goście mogli również usiąść przy stolikach kawiarni i na miejscu spróbować wypieków. Do ciast można było zamówić dobrą kawę, herbatę o różnych smakach i aromatach, piwo, soki, lody oraz desery. Również dla dzieci czekała specjalne niespodzianki. Wśród nich m.in. balony. Cukiernia „Hanusia” to firma rodzinna. W prowadzenie firmy angażuje się cała rodzina. Pięć lat temu przeprowadzony został gruntowy remont zaplecza, aby sprostać unijnym wymaganiom dotyczącym systemu HACCAP. 


 Specjalnie dla wygody Klientów w cukierni znajduje się kawiarnia. Firma szkoli uczniów w zawodzie cukiernika. W ciągu 30lat wyszkolonych zostało 50 uczniów, za co właściciel cukierni Ireneusz Wesołowski został odznaczony złotym medalem im. Jana Kilińskiego. Również dzieci Państwa Wesołowskich, po ukończeniu szkół średnich, wróciły do zawodu i pracują w firmie. Teraz to one wypiekają ciasta, ciastka i torty. Jeżdżą na kursy i szkolenia podnosząc swoje kwalifikacje. - Trzeba wciąż się uczyć, aby sprostać „ciastkowej modzie” i oczekiwaniom Klientów- mówią właściciele cukierni. W siedzibie firmy można również zamówić wypieki na święta lub sylwestra. Właściciele polecają ciasta, ciastka oraz torty na śluby, komunie, chrzciny oraz inne rodzinne czy okolicznościowe spotkania. Wyroby Cukierni „Hanusia” oparte są na starych dobrych recepturach. Nie stosuje się w nich konserwantów ani tak zwanych polepszaczy tzn. substancji, które przedłużają świeżość wyrobów czyli EEE. Pieczone są z mąki, cukru, jajek więc można powiedzieć, że to ciasta domowe. Do kremów nie dodaje się jajek. Zastępuje je mleko w proszku. - Są tak samo dobre i nie szkodliwe dla zdrowia – kończą właściciele. Ela Cichocka
źródło: 30 minut



Wróć
dodaj komentarz | Komentarze: